Praktijk BODYMIND

Voor Psychologische hulp bij
Traumaverwerking, Burn-out, Stress gerelateerde klachten

Samenwerking

In de geestelijke gezondheidszorg bestaat een breed panorama aan perspectieven en werkwijzen. Ik houd van samenwerken omdat dit, als het op een goede manier gebeurt, kansen en mogelijkheden biedt voor iedereen met een hulpvraag.

Kracht van samenwerking
Mijn vertrekpunt is de kracht van samenwerking. Dit komt neer op dat het kan zijn dat je iets anders nodig hebt dan ik je kan bieden. Of dat een logische vervolgstap beter aansluit. Dan kan ik verwijzen naar een andere therapeut in de aanvullende of in de reguliere zorg van de GGZ (zoals een gespecialiseerde instelling of van vrijgevestigde GZ-psychologen en psychotherapeuten). Of naar een geregistreerde EMDR therapeut (Europe practitioner), of voor relatietherapie. Maar ook naar collega’s met een andere specialisatie met lichaaamsgerichte therapie als insteek. Vanwege mijn netwerk kan dit op de korte termijn, snel en efficient. Omgekeerd wordt als vervolgstap ook naar mij verwezen, bijvoorbeeld als cognitieve gedragstherapie onvoldoende heeft geholpen en lichaamsgerichte psychotherapie, traumatherapie of ACT wel zou kunnen helpen.

De regie ligt bij jou
Vrijwel iedereen in mijn praktijk komt uit eigen beweging, de meesten zonder verwijsbrief van de huisarts. In het behandelcontract kun je aangeven of je een overhandiging van het verslag aan de huisarts wenst bij beëindiging van het traject.

Samenwerking binnen mijn praktijk
Ook kan ik binnen mijn praktijk verwijzen. In mijn praktijk werk ik samen met therapeuten die een gedegen specialistische opleiding met succes hebben afgerond, zodat je verzekerd bent van kwaliteit.

Sasja de Bie (haptotherapie) en Corinne de Graaf (specialist rouwbegeleiding met het lichaam als ingang) werken in deeltijd.

Sasja:
Ik ben haptotherapeut en haptonomische zwangerschapsbegeleider. Na een ‘vorig leven’ in de media en communicatiebranche, wilde ik graag mensen helpen. Ik heb daarom de vijfjarige Post-HBO opleiding Haptotherapie gedaan. Daar leerde ik o.a. dat je door meer aandacht te hebben voor wat je voelt je veel bewustere keuzes kan maken. Iedereen doet dit natuurlijk op een unieke manier en mijn begeleiding is daarom ook persoonlijk, onderzoekend en flexibel.

Corinne:
Al meer dan tien jaar help ik mensen om meer verbinding te maken met zichzelf en hun lichaam. Dit doe ik vanuit een holistische visie, die uitgaat van verbinding tussen lichaam en geest. Massage en aanraking dienen als ingang tot bewustwording, fysieke klachten als mogelijke boodschappen, en voelen in het lichaam is de leidraad. Ik begeleid met massagetherapie mensen in een rouwproces; rouw is namelijk altijd voelbaar in het lichaam. Zo kan praten over veranderen naar voelen van….. En dat draagt bij aan een houding van compassie, dat is heilzaam in een rouwproces. 

Contact

Voor vragen over de mogelijkheden kun je mailen of bellen met:
Hanneke van der Aalst
06-13453055

info@praktijkbodymind.nl

Vergoedingen

De vergoeding valt onder de aanvullende verzekering onder psycho-sociale of lichaamsgerichte psychotherapie. Je betaalt geen eigen risico.

Meer over tarieven en vergoedingen
© 2019 All rights reserved.
Fotografie: Yvonne Witte
×