Praktijk BODYMIND

Voor Psychologische hulp bij
Traumaverwerking, Burn-out, Stress gerelateerde klachten

Samenwerking

In de geestelijke gezondheidszorg bestaat een breed panorama aan perspectieven en werkwijzen. Ik houd van samenwerken omdat dit, als het op een goede manier gebeurt, kansen en mogelijkheden biedt voor iedereen met een hulpvraag.

Kracht van samenwerking

Mijn vertrekpunt is de kracht van samenwerking. Dit komt neer op dat het kan zijn dat je iets anders nodig hebt dan ik je kan bieden. Of dat een logische vervolgstap beter aansluit. Dan kan ik verwijzen naar een andere therapeut in de aanvullende of in de reguliere zorg van de GGZ (zoals een gespecialiseerde instelling of van vrijgevestigde GZ-psychologen en psychotherapeuten). Of naar een geregistreerde EMDR therapeut (Europe practitioner), of voor relatietherapie. Maar ook naar collega’s met een andere specialisatie met lichaaamsgerichte therapie als insteek. Vanwege mijn netwerk kan dit op de korte termijn, snel en efficient. Omgekeerd wordt als vervolgstap ook naar mij verwezen, bijvoorbeeld als cognitieve gedragstherapie onvoldoende heeft geholpen en lichaamsgerichte psychotherapie, traumatherapie of ACT wel zou kunnen helpen.

De regie ligt bij jou

Vrijwel iedereen in mijn praktijk komt uit eigen beweging, de meesten zonder verwijsbrief van de huisarts. In het behandelcontract kun je aangeven of je een overhandiging van het verslag aan de huisarts wenst bij beëindiging van het traject.

Samenwerking buiten mijn praktijk

Het kan zijn dat je in behandeling bent bij een psychiater of psycholoog, of andere hulpverlener op het terrein van psychische hulpverlening. In dat geval stem ik graag af.

Sasja:

Ik ben haptotherapeut en haptonomische zwangerschapsbegeleider. Na een ‘vorig leven’ in de media en communicatiebranche, wilde ik graag mensen helpen. Ik heb daarom de vijfjarige Post-HBO opleiding Haptotherapie gedaan. Daar leerde ik o.a. dat je door meer aandacht te hebben voor wat je voelt je veel bewustere keuzes kan maken. Iedereen doet dit natuurlijk op een unieke manier en mijn begeleiding is daarom ook persoonlijk, onderzoekend en flexibel.
samenwerking met collega's

Samenwerking binnen mijn praktijk

Ook kan ik binnen mijn praktijk verwijzen. In mijn praktijk werk ik samen met haptotherapeut Sasja de Bie. Zij werkt op vrijdagochtend in mijn praktijk.

Contact

Voor vragen over de mogelijkheden kun je mailen of bellen naar
Hanneke van der Aalst
06-13453055

info@praktijkbodymind.nl

Vergoedingen

Er is geen vergoeding mogelijk in de basisverzekering. De kosten kunnen gedeclareerd worden bij de zorgverzekeraar bij een aanvullende verzekering. Een gedeelte van het bedrag wordt vergoed mits je aanvullend bent verzekerd.

Meer over tarieven en vergoedingen
© 2024 All rights reserved. | Optimalisatie door Portugalore
Fotografie: Yvonne Witte
×