Praktijk BODYMIND

Voor Psychologische hulp bij
Traumaverwerking, Burn-out, Stress gerelateerde klachten

Tarieven en vergoedingen

Ik neem graag de tijd voor iedereen. Daarom duren sessies bij mij 60 minuten (met een maximale uitloop naar 70 minuten) en niet standaard 45 minuten zoals bij de meeste psychologische hulpverleners.

Tarieven

Hieronder vind je overzichtelijk mijn tarieven en vergoedingen.

Intake of consult (online) 60 minuten € 90,-
Intake of consult 60 minuten studenten € 80,-
Intake of consult (op locatie ) 60 minuten € 95,-
Online consult, 30 minuten € 50,-
Telefonisch gesprek vooraf  20 minuten gratis
Telefonisch of e-mail contact in therapie gratis

psychotherapeut amsterdam tarieven en vergoedingen

Voorwaarden

Afspraken die niet tijdig worden afgezegd, worden in rekening gebracht. De termijn hiervoor is 48 uur. Voor meer informatie zie algemene voorwaarden

Verzekeraars

Je kunt niet worden vergoed middels het aanspreken van je eigen risico uit de basisverzekering. Dit komt omdat ik geen contracten heb met zorgverzekeraars. Je kunt wel een aanvullende verzekering afsluiten voor psychosociale en lichaamsgerichte psychotherapie voor je behandeling. Je betaalt dan meestal de helft van het sessie-bedrag of minder, en bovendien geen eigen risico. Let op! Niet alle aanvullende verzekeringen kennen een vergoeding toe.

Jouw verzekering

Veel zorgverzekeraars bieden een maximale vergoeding variërend van € 40,- tot € 75,- per dag, met een maximum variërend van € 250,- tot € 1500,- per jaar.  Wil je weten of jouw verzekering de kosten (deels) vergoed, kijk dan op deze link naar het NVPA.

Omdat ik geen contract heb met een zorgverzekeraar kan er geen vergoeding plaatsvinden uit de basisverzekering. Nu lijkt dit een enorm nadeel. Maar mocht je voldoende hebben aan 5 sessies en een aanvullende verzekering hebben, dan ben je ongeveer even duur uit omdat je het eigen risico niet hoeft aan te spreken. Andere voordelen zijn:
1. Dat ik niet verplicht ben om privacy-gevoelige gegevens aan derden te leveren.
2. Dat ik geen DSM V diagnose zoals bijvoorbeeld een depressie hoef door te geven, als basis voor behandeling
3. Dat je niet vast zit aan de bepaling (door de verzekeraar) hoeveel en wat voor therapie jij nodig hebt.

Over de tarieven

Het eerste gesprek is een intake gesprek. In dit eerste consult gaan we dieper in op jouw vragen, klachten en problemen waar je in therapie aandacht aan wilt geven of waar je iets in wilt veranderen. Zo proberen we samen te verhelderen wat je precies uit het therapieproces zou willen halen.

Zo’n eerste keer wordt meestal ervaren als een consult waarin al iets positiefs gebeurd. Het reikt verder dan het strikt kunnen beoordelen of je bij mij op de juiste plek bent. De verbonden kosten aan een intake-kennismakingsgesprek zijn € 95,-.  Vervolgconsulten duren ook een uur. Het tarief daarvan is € 95,- per keer. Alle behandelingen kunnen worden gedeclareerd bij de ziektekosten- verzekering al naar gelang de polis van de aanvullende verzekering.

Bij een online-traject liggen de bedragen gelijk. Elke sessie wordt goed voorbereid wat mee wordt genomen in het tarief. Elke sessie vergt 90 tot 120 minuten tijd. Buiten de sessies om, is er ook ruimte voor contact.

Het is niet mogelijk om vanwege een gebrek aan financiële draagkracht in aanmerking te komen voor een gereduceerde prijs. Ook niet bij een minimum loon of een bijstandsuitkering. Het tarief is dus niet onderhandelbaar.

Alleen studenten kunnen tegen een gereduceerd tarief van € 80,- bij mij terecht.

Andere vergoedingsmogelijkheden

1. VIA JE WERKGEVER
Ook gebeurt het veel dat werkgevers het begeleidingstraject vergoeden. Werkgevers worden geacht te investeren in duurzame inzetbaarheid. Daarom is investeren in de gezondheid en het welzijn van werknemers belangrijk, en zijn veel werkgevers hiertoe bereid. Soms vragen zij zelf een deel te bekostigen.

2. ONDERNEMERS
Voor zzp’ers en ondernemers zijn coachconsulten aftrekbaar onder beroeps- of bedrijfskosten als je problemen en klachten werk gerelateerd zijn.

3. FISCALE REGELINGEN
Therapiekosten zijn aftrekbaar als er een verwijzing is van de huisarts. De verwijzing moet dan wel een omschrijving omvatten dat therapie noodzakelijk is. Een andere mogelijkheid is de aftrekbaarheid middels een coachtraject als dit je professionele ontwikkeling ten goede komt.

 

Contact

Voor vragen over de mogelijkheden kun je mailen of bellen naar
Hanneke van der Aalst
06-13453055

info@praktijkbodymind.nl

Vergoedingen

Er is geen vergoeding mogelijk in de basisverzekering. De kosten kunnen gedeclareerd worden bij de zorgverzekeraar bij een aanvullende verzekering. Een gedeelte van het bedrag wordt vergoed mits je aanvullend bent verzekerd.

Meer over tarieven en vergoedingen
© 2024 All rights reserved. | Optimalisatie door Portugalore
Fotografie: Yvonne Witte
×