Praktijk BODYMIND

Voor Psychologische hulp bij
Traumaverwerking, Burn-out, Stress gerelateerde klachten

Tarieven en vergoedingen

Ik neem graag de tijd voor iedereen. Daarom duren sessies bij mij 60 minuten (met een maximale uitloop van 70 minuten) en niet standaard 45 minuten zoals bij de meeste psychologische hulpverleners.

Tarieven

Hieronder vind je overzichtelijk mijn tarieven en vergoedingen. Zijn er nog vragen neem dan even contact met mij op.

Telefonisch kennismaking Gratis
Intake gesprek, 60 minuten € 75,- btw vrij
Vervolgconsult, 60 minuten € 90,- btw vrij
Vervolgconsult studenten, 60 minuten € 75,- btw vrij
Consult via Skype, 30 minuten € 40,- btw vrij
Consult via Skype, 50 minuten € 75,- incl btw
Intensive therapie in Portugal Op aanvraag

psychotherapeut amsterdam tarieven en vergoedingen

Verzekeraars

Je kunt niet worden vergoed middels het aanspreken van je eigen risico uit de basisverzekering. Dit komt omdat ik geen contracten heb met zorgverzekeraars. Je kunt wel een aanvullende verzekering afsluiten voor psychosociale en lichaamsgerichte psychotherapie voor je behandeling bij een psychotherapeut amsterdam. Je betaalt dan meestal de helft van het sessie-bedrag of minder, en bovendien geen eigen risico. Let op! Niet alle aanvullende verzekeringen kennen een vergoeding toe.

Jouw verzekering

Veel zorgverzekeraars bieden een maximale vergoeding variërend van € 40,- tot € 75,- per dag, met een maximum variërend van € 250,- tot € 1500,- per jaar.  Wil je weten of jouw verzekering de kosten (deels) vergoed, kijk dan op deze link naar het NVPA en de SBLP.

Er zijn meerdere redenen om geen contract aan te gaan met een zorgverzekeraar wat voor jou als cliënt ook voordelen heeft:
1. Zorgverzekeraars hanteren DBC declaratieregels (vastgelegd bij de Nederlandse Zorgautoriteit – NZa). Mijn integratieve therapievorm is geen ‘declarabele gezondheidszorg’ zoals dit door de NZa wordt omschreven. Het voordeel is dat ik niet verplicht ben om privacy-gevoelige gegevens aan derden te leveren.

2. Daarnaast vind ik dat de verzekeraar niet mag bepalen hoeveel en wat voor therapie jij nodig hebt. Jij staat dan ook aan het roer van je behandeling. Je bepaalt ook zelf het aantal sessies dat nodig is. Jij kiest voorts ook welke therapie het beste bij je aansluit en welke therapie of therapeut je het meest aanspreekt. Maatwerk garandeert mede de kwaliteit van de behandeling.

 

Over de tarieven

Het eerste gesprek is een intake gesprek. In dit eerste consult gaan we dieper in op jouw vragen, klachten en problemen waar je in therapie aandacht aan wilt geven of waar je iets in wilt veranderen. Zo’n eerste keer wordt meestal ervaren als een consult waarin al iets positiefs gebeurd. Het reikt verder dan het strikt kunnen beoordelen of je bij mij op de juiste plek bent. De hieraan verbonden kosten van € 70,-. Dit gesprek kan worden gedeclareerd bij de ziektekostenverzekering.

Vervolgconsulten duren een uur met een tarief van € 90,- per keer.

*Om begeleiding mogelijk te maken voor cliënten die geen aanvullende verzekering hebben afgesloten en die tevens over minder financiële draagkracht beschikken bied ik consulten van 50 minuten aan voor € 75,-. Ik hanteer hierbij een richtlijn van een minimum netto-inkomen lager dan € 1500,- voor eenpersoonshuishoudens en € 2500,- voor een gezinsinkomen.

Overige mogelijkheden voor vergoedingen

1. FISCALE REGELINGEN
Therapiekosten zijn aftrekbaar als er een verwijzing is van de huisarts. De verwijzing moet dan wel een omschrijving omvatten dat therapie noodzakelijk is. Een andere mogelijkheid is de aftrekbaarheid middels een coachtraject als dit je professionele ontwikkeling ten goede komt.

2. ONDERNEMERS
Voor zzp’ers en ondernemers zijn coachconsulten aftrekbaar onder beroeps- of bedrijfskosten als je problemen en klachten werk gerelateerd zijn.

3. VIA JE WERKGEVER
Ook gebeurt het veel dat werkgevers het begeleidingstraject vergoeden. Werkgevers worden geacht te investeren in duurzame inzetbaarheid. Daarom is investeren in de gezondheid en het welzijn van werknemers belangrijk, en zijn veel werkgevers hiertoe bereid. Soms vragen zij zelf een deel te bekostigen.

4. LETSELSCHADE-VERZEKERING
Regelmatig vergoeden letselschade-verzekeringen een traject voor traumatherapie in combinatie met ACT, als ten gevolge van bijvoorbeeld een ongeval, er door revalidatie nog te weinig vooruitgang is geboekt. Traumatherapie in combinatie met ACT leidt tot verrassende resultaten waarvan gebleken is dat verzekeraars bereid te zijn te betalen voor een traject.

Contact

Voor vragen over de mogelijkheden kun je mailen of bellen met:
Hanneke van der Aalst
06-13453055

info@praktijkbodymind.nl

Vergoedingen

De vergoeding valt onder de aanvullende verzekering onder psycho-sociale of lichaamsgerichte psychotherapie. Je betaalt geen eigen risico.

Meer over tarieven en vergoedingen
© 2021 All rights reserved. | Optimalisatie door Portugalore
Fotografie: Yvonne Witte
×