Praktijk BODYMIND

Voor Psychologische hulp bij
Traumaverwerking, Burn-out, Stress gerelateerde klachten

Praktijkinformatie

Het is belangrijk om kennis te nemen van deze informatie, die betrekking heeft op mijn praktijk, alvorens je aan te melden voor therapie op locatie of online in Amsterdam. Het betreft de procedure, de kosten, de betaling, mijn afwezigheid en de mogelijkheden.

Praktijkinformatie 

Deze praktijkinformatie gaat over een aantal praktische zaken. Omdat ik regelmatig in Portugal ben, beïnvloedt dit de manier waarop ik mijn praktijk in Amsterdam run, wat gevolgen heeft voor u als client. Het is belangrijk om vooraf te weten dat het niet mogelijk is om in een vaste reeks over een periode van een jaar met een wekelijkse of twee wekelijkse frequentie, sessies te volgen op locatie.

 
Praktijkinformatie over de mogelijkheden

In de periodes dat mijn praktijk in Amsterdam toegankelijk is voor sessies, kunt u wekelijks of om de twee weken een afspraak in plannen. De periodes dat ik werk vanuit Portugal, kunt u om de week een afspraak maken. Ervaring leert dat deze combinatie voor de meeste mensen leidt tot een een vergelijkbaar resultaat. U kunt er vanzelfsprekend ook voor kiezen om uitsluitend afspraken te maken voor sessies op locatie. Daarnaast is het mogelijk om individueel een traject van drie tot vijf dagen te volgen in Portugal, in bepaalde periodes.

Afspreken op locatie in Amsterdam is mogelijk in deze periodes:
 • Van 15 januari t/m 25 maart
 • Van 10 mei t/m 29 juni
 • Van 25 juli  t/m 8 oktober
 • Van 13 november t/m 15 maart 2024 
Praktijk informatie sessies op locatie in Portugal in 2023

Op dit moment zijn er voor 2023 geen mogelijkheden. Vanaf 25 maart 2024 zijn er weer data beschikbaar. Voorafgaand aan sessies in Portugal, vindt er een uitgebreide intake plaats van 2 of 3 sessies.

Praktijkinformatie: online sessies

Online sessies zijn het hele jaar in te plannen. Veel clienten kiezen ervoor om de sessies op locatie te combineren met een of twee online sessies in de periode dat de locatie in Amsterdam is gesloten. Weer anderen kiezen uitsluitend voor online sessies en hebben daar veel baat bij

Praktijkinformatie: openingstijden

De openingstijden zijn veranderd en daarmee beperkt tot de volgende vastgestelde tijden:

 • Maandag online van 10.00 tot 13:00
 • Dinsdag gesloten
 • Woensdag van 10:00 tot 16.00
 • Donderdag van 10.00 tot 16:00
 • Vrijdag van 10:00 tot 16.00
 • Zaterdag van 10:00 tot 13:00

Het is niet meer mogelijk om in de avonden af te spreken. Wel voor een online sessie.

Praktijkinformatie betaling

De betaling van een intake en een sessie op locatie kan voortaan worden afgerekend via een pinautomaat.  Dit heeft mijn voorkeur. Het is voor beiden prettig als hier geen omkijken meer naar is. De kosten bedragen:
€ 92,- voor een sessie van 60 minuten op locatie
€ 90,- voor een online sessie va 60 minuten
€ 75,- voor studenten voor een online sessie en een sessie op locatie.

Bij overschrijving dient de factuur binnen 7 dagen te worden betaald. Indien er, nadat er contact is geweest over een nog openstaande factuur, nog steeds geen betaling heeft plaats gevonden, wordt de eerstvolgende afspraak door mij geannuleerd.

Praktijkinformatie: automatisering

In mijn praktijk werk ik met een administratief geautomatiseerd systeem. Dit maakt het mogelijk dat elke gemaakte afspraak meteen wordt bevestigd en voorkomt dat er een misverstand kan ontstaan over datum en tijd van de geplande sessie. Daarnaast krijgt u 48 uur voor de sessie een herinnering aan de gemaakte afspraak. Mocht u een afspraak niet na kunnen komen dan dient deze 48 uur van te voren te worden afgezegd. Gebeurt dit niet dat wordt het hele bedrag in rekening gebracht. Mocht er nu sprake zijn van overmacht (ziekte, iets ernstigs in de familie of met een belangrijke vriend(in), of huisdier), dan bent u geen bedrag verschuldigd. In alle andere gevallen van overmacht (zoals bijvoorbeeld vastzitten in de file) breng ik € 50,- in rekening.

Sommige clienten vinden het vervelend om opgenomen te worden in een geautomatiseerd clientenbestand. Ik heb hier begrip voor. In dit geval is het belangrijk om dit vooraf kenbaar te maken. We kunnen er dan voor kiezen om u niet in het bestand op te nemen.

Wie kan niet terecht voor hulp in mijn praktijk

Helaas kan niet iedereen in mijn praktijk terecht voor hulp. In een aantal situaties kan ik geen adequate hulp bieden. Ik wil u vragen om vooraf hier goed bij stil te staan. Mocht het komen tot een intakegesprek, dan kan het zijn dat we tijdnes de intake tot de conclusie komen dat er onvoldoende basis is om samen aan de slag te gaan. In dit geval wordt toch geacht om voor de intake te betalen.

  • als er sprake is van behoorlijke verslavingsproblematiek
  • er sprake is van een duidelijk psychiatrisch ziektebeeld
  • als er sprake is van ernstige depersonalisatie en derealisatie
  • clienten die een symptoom gerichte behandeling willen
  • mensen die nadrukkelijk een steunende behandeling willen
  • bij een gebrek aan financiële draagkracht
  • mensen met een stevige persoonlijkheidsproblematiek
  • als er sprake is van een sociaal isolement of beperkt netwerk
  • mensen die moeite hebben om afspraken  na te komen
  • clienten die externaliseren en niet bereid zijn tot het nemen van verantwoordelijkheid voor hun gedrag

Uitsluitend aanmeldingen via de mail worden in behandeling genomen. Telefonisch contact zonder afspraak, is niet mogelijk omdat ik vaak aan het werk ben, en niet in de gelegenheid om op basis van een voicemailbericht u dezelfde dag nog terug te bellen. Indien u zich aanmeldt via de mail, laat dan ook uw 06 nummer achter. We maken dan een afspraak voor een telefonische kennismaking vooraf aan een intakegesprek. Het is voor ons beiden belangrijk: voor u om een eerste goed gevoel te hebben alvorens tot een eerste afspraak te komen en voor mij is het belangrijk om te weten wat  uw verwachtingen zijn, en of ik u kan helpen

 

Contact

Voor vragen over de mogelijkheden kun je mailen of bellen naar
Hanneke van der Aalst
06-13453055

info@praktijkbodymind.nl

Vergoedingen

Er is geen vergoeding mogelijk in de basisverzekering. De kosten kunnen gedeclareerd worden bij de zorgverzekeraar bij een aanvullende verzekering. Een gedeelte van het bedrag wordt vergoed mits je aanvullend bent verzekerd.

Meer over tarieven en vergoedingen
© 2023 All rights reserved. | Optimalisatie door Portugalore
Fotografie: Yvonne Witte
×