Praktijk BODYMIND

Voor Psychologische hulp bij
Traumaverwerking, Burn-out, Stress gerelateerde klachten

Praktijkinformatie

Op deze pagina vindt u alle informatie, die voor u nodig is, om te boordelen of u mij op de juiste plek bent. Het betreft vooral de praktische kant. Het gaat over de procedure, de kosten, mijn aanwezigheid, werkdagen, de betaling, en de mogelijkheden.

Praktijkinformatie 

Deze praktijkinformatie gaat over een aantal praktische zaken waar ik graag vooraf transparant in wil zijn. Omdat ik regelmatig in Portugal ben, beïnvloedt dit de manier waarop ik mijn praktijk in Amsterdam run. Dit kan gevolgen hebben voor u als client. Bijvoorbeeld als je overweegt om minimaal een jaar lang sessies, op wekelijkse of tweewekelijkse basis, bij mij wilt volgen. Ik ben lang en vaak genoeg in Amsterdam, om met regelmaat sessies in mijn praktijk te volgen. 

 

Afspreken op locatie in Amsterdam is het hele jaar mogelijk met uitzondering van de volgende periodes:
 • Van 3 april t/m 10 mei
 • Van 24 juli t/m 9 augustus
 • Van 25 september t/m 25 oktober
 • Van 20 december t/m 10 januari 
Praktijkinformatie: online sessies

Online sessies zijn het hele jaar in te plannen. Veel clienten kiezen ervoor om de sessies op locatie te combineren met een of twee online sessies in de periode dat de locatie in Amsterdam is gesloten. Weer anderen kiezen uitsluitend voor online sessies en hebben daar veel baat bij.

Praktijkinformatie over de mogelijkheden

De periodes dat ik werk vanuit Portugal, kunt u om de week een afspraak maken. Ervaring leert dat deze combinatie voor de meeste mensen leidt tot een een vergelijkbaar resultaat. U kunt er vanzelfsprekend ook voor kiezen om uitsluitend afspraken te maken voor sessies op locatie. 

Praktijkinformatie: openingstijden

De openingstijden zijn veranderd en daarmee beperkt tot de volgende vastgestelde tijden:

 • Maandag gesloten
 • Dinsdag gesloten
 • Woensdag van 10:00 tot 16.00
 • Donderdag van 10.00 tot 16:00
 • Vrijdag van 10:00 tot 16.00
 • Zaterdag om de week van 10:00 tot 12:30
Praktijkinformatie: aanmeldingsprocedure

Aanmeldingen worden alleen in behandeling genomen, als ze via de e-mail binnen komen. Via de app, of telefoon is niet mogelijk. De reden hierachter is, dat ik graag de tijd neem, als ik u bel. Even tussendoor bellen is hiervoor niet geschikt. Op mijn werkdagen ben ik doorgaans aan het werk met mijn clienten. Daarom krijgt van u mij een e-mail met een voorstel voor een telefonische kennismaking. Als er overeenstemming is maken we een afspraak voor een intakegesprek, waaraan kosten zijn verbonden.  

Praktijkinformatie betaling

Het heeft mijn voorkeur dat na de intake of elke sessie er via de pinautomaat wordt afgerekend. Het is voor beiden prettig als hier geen omkijken meer naar is. De kosten bedragen:
€ 95,- voor een sessie van 60 minuten op locatie
€ 90,- voor een online sessie va 60 minuten
€ 75,- voor studenten voor een online sessie en een sessie op locatie.

Mocht de betaling geschieden via een overschrijding dan dient de factuur binnen 7 dagen te worden betaald. Het idee hierachter is, dat er geen factuur meer open staat bij een volgende sessie. Als de factuur nog openstaat, en er geen contact over is geweest, wordt de eerstvolgende afspraak door mij geannuleerd.

Praktijkinformatie: automatisering

In mijn praktijk werk ik met een administratief geautomatiseerd systeem. Dit maakt het mogelijk dat elke gemaakte afspraak meteen wordt bevestigd en voorkomt dat er een misverstand kan ontstaan over datum en tijd van de geplande sessie. Daarnaast krijgt u 48 uur voor de sessie een herinnering aan de gemaakte afspraak. Mocht u een afspraak niet na kunnen komen dan dient deze 48 uur van te voren te worden afgezegd. Gebeurt dit niet dat wordt het hele bedrag in rekening gebracht. Mocht er nu sprake zijn van overmacht (ziekte, iets ernstigs in de familie of met een belangrijke vriend(in), of huisdier), dan bent u geen bedrag verschuldigd. In alle andere gevallen van overmacht (zoals bijvoorbeeld vastzitten in de file) breng ik € 50,- in rekening.

Sommige clienten vinden het vervelend om opgenomen te worden in een geautomatiseerd clientenbestand. Ik heb hier begrip voor. In dit geval is het belangrijk om dit vooraf kenbaar te maken. We kunnen er dan voor kiezen om u niet in het bestand op te nemen.

Wie kan niet terecht voor hulp in mijn praktijk

Helaas kan niet iedereen in mijn praktijk terecht voor hulp. In een aantal situaties kan ik geen adequate hulp bieden. Omdat ik een eenpersoonspraktijk heb, doe ik alle therapietrajecten zelf. Ik heb beperkte plekken beschikbaar, omdat veel van mijn clienten kiezen voor een langdurige aanpak van minimaal een jaar. Ik wil u vragen om hier vooraf goed bij stil te staan. Mocht het komen tot een intakegesprek, dan kan het zijn dat we tijdens de intake tot de conclusie komen dat er onvoldoende basis is om samen aan de slag te gaan. In dit geval wordt u toch geacht om voor de intake te betalen.

 • als je jonger bent dan 25 jaar
 • als je partner of familielid bij mij al in therapie is
 • als er sprake is van een duidelijk psychiatrisch ziektebeeld
 • clienten die vooral een symptoom gerichte behandeling willen
 • mensen die nadrukkelijk een steunende behandeling willen
 • bij een gebrek aan financiële draagkracht
 • mensen met een stevige persoonlijkheidsproblematiek
 • als er sprake is van een sociaal isolement of zeer beperkt netwerk
 • mensen die moeite hebben om afspraken  na te komen
 • bij ernstige verslavingsproblematiek
 • bij problemen van derealisatie en depersonalisatie
 • clienten die een psychose doormaken
 • clienten die in acute nood verkeren voor hulp
 • clienten die externaliseren en niet bereid zijn tot het nemen van verantwoordelijkheid voor hun gedrag

 

 

Contact

Voor vragen over de mogelijkheden kun je mailen of bellen naar
Hanneke van der Aalst
06-13453055

info@praktijkbodymind.nl

Vergoedingen

Er is geen vergoeding mogelijk in de basisverzekering. De kosten kunnen gedeclareerd worden bij de zorgverzekeraar bij een aanvullende verzekering. Een gedeelte van het bedrag wordt vergoed mits je aanvullend bent verzekerd.

Meer over tarieven en vergoedingen
© 2024 All rights reserved. | Optimalisatie door Portugalore
Fotografie: Yvonne Witte
×