Praktijk BODYMIND

Voor Psychologische hulp bij
Traumaverwerking, Burn-out, Stress gerelateerde klachten

Relatieproblemen

Je ondervindt last van je relatie omdat het niet lekker loopt. Het beïnvloedt je doen en laten. Je voelt je er niet gelukkig bij. Jouw of jullie reacties zijn bijna instinctief. Er is irritatie en ruzie, en een goed gesprek lijkt niet goed mogelijk, ook al houden jullie nog van elkaar.

Relatiecoaching

Wil jij relatiecoaching, maar je partner niet? Of wil je eerst zelf jouw persoonlijke issue(s) uitzoeken? Je kunt dan kiezen voor individuele coaching of therapie. Daar waar jij je gedrag verandert, verandert de ander meestal mee. Als therapeut of relatiecoach help ik jou op weg.

relatiecoach amsterdam

 

Relatiestress

Relatiestress kost veel energie. Zelfonderzoek in individuele therapie kan behulpzaam bij de vele emoties die vrijkomen als je relatie in crisis is. Het gaat vaak samen met veel verwarring over je gevoelens, jezelf en je relatie, waarvan de oorsprong kan liggen in niet opgeloste conflicten in jezelf, of vastgeroeste patronen die je je niet bewust bent. Hier helderheid over krijgen kan het moeizame proces van een relatiecrisis enorm ondersteunen. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je relatie. Een relatiecoach kan je hierbij helpen.

Je leert eerlijk naar jezelf te kijken naar alle lelijke gedachten en gevoelens die je misschien ervaart. Ook is er ruimte voor je behoeften en verlangens, je angsten, innerlijke conflicten, patronen en je kwetsbaarheid.

Op basis van de ontdekkingstocht in jezelf werk je toe naar meer zelfinzicht, maak je ruimte voor je emoties en kom je tot handvatten om anders met jezelf, je omgeving, je relatie en stress om te gaan.

Toch samen met je partner?

Natuurlijk kan ik jullie ook samen begeleiden. Ik help jullie dan om inzicht te krijgen in welk patroon jullie vastlopen en hoe jullie openheid en kwetsbaarheid kunnen erkennen in het basale gevoel van verbondenheid. Zeker als dit gevoel is aangetast, is kwetsbaarheid vaak veranderd in een patroon van aanvallen en terugtrekken. Ik leer jullie waarnemer te zijn van jullie gedragingen naar elkaar toe, zodat jullie zien waar gedrag tussen jullie in komt te staan.
De kracht van relatiecoaching ligt in nieuwe mogelijkheden om anders naar jezelf, naar elkaar en naar jullie relatie te kijken.


 

Gerelateerde problemen

Wanneer relatieproblemen zich voordoen, is er vaak ook verwarring. In zo’n situatie wel je helderheid en inzicht. Relatieproblemen zijn normaal en meestal lukt het beide partners om samen verder te gaan, of als dit wenselijk is, goed uit elkaar te gaan. Soms speelt er iets anders:

Ook hiervoor kun je bij mij terecht. Het kan behulpzaam zijn om vanuit een compleet beeld met jezelf of met jullie relatie aan de slag te gaan.

Contact

Voor vragen over de mogelijkheden kun je mailen of bellen naar
Hanneke van der Aalst
06-13453055

info@praktijkbodymind.nl

Vergoedingen

Er is geen vergoeding mogelijk in de basisverzekering. De kosten kunnen gedeclareerd worden bij de zorgverzekeraar bij een aanvullende verzekering. Een gedeelte van het bedrag wordt vergoed mits je aanvullend bent verzekerd.

Meer over tarieven en vergoedingen
© 2023 All rights reserved. | Optimalisatie door Portugalore
Fotografie: Yvonne Witte
×