Praktijk BODYMIND

Voor Psychologische hulp bij
Traumaverwerking, Burn-out, Stress gerelateerde klachten

Angst therapie

In bepaalde mate kennen we allemaal angst. Het is ook handig. Bijvoorbeeld in gevaarlijke situaties worden we bang en weten we precies wat we moeten doen. Bang zijn zit dus in ons systeem om te overleven. De symptomen van normale en abnormale angst zijn ook hetzelfde. Angst wordt een last als het je in de greep heeft of bang wordt om de controle te verliezen.

angst therapie amsterdam
Normale angst is een menselijke reactie dat ons beschermt. Het lichaam zet aan tot reactie: fight, fligt en freeze. De adrenaline giert door je lichaam, je hart klopt enorm en het zweet breekt je uit. Het maakt snelle actie mogelijk om jezelf te redden. Heb jij hier moeite mee? Angst therapie Amsterdam kan jou wellicht verder helpen.

Het wordt anders wanneer angst een eigen leven gaat leiden en jij door angst wordt beheerst. Dan redt of helpt het je niet meer en geeft het vaak veel stress omdat het je doen en laten verstoort. Angst kan ineens opkomen, of langdurig en diepgeworteld zijn op een of meerdere levensgebieden.angst therapie amsterdam

Wil je meer weten of angst therapie Amsterdam neem dan contact met mij op.

In de ban van angst
Angst is een naar gevoel. Je wilt het liever weg hebben en dus vermijd je mogelijk situaties of zet alles op alles in voorbehoud van controle. Dit versterkt echter de symptomen van angst. Daarom kan het behulpzaam zijn om de oorsprong van angst te achterhalen. Vaak ligt hier een niet verwerkte ervaring onder. Ooit waren de gedachten die hieruit voortkwamen functioneel, omdat je zo je gevoel kon afsluiten. Door contact te maken met je lichaam, kun je weer bij je gevoel. Dit gaat heel vaak voorbij de angst. Vaak zijn er ook gevoelens van boosheid of woede.

Grip op je angst
In therapie onderzoeken we je angst, op een zachte manier. Zo hoef je er niet weer opnieuw bang voor te worden. Je leert de angstprikkels te herkennen en hoe dit zich laat aanzien in je lichaam. Zo leer je wat je zelf kunt doen om de angst te verminderen. De lading die door angst of schrik in je lichaam zit, wordt ontladen. Je word je steeds bewuster van de reacties van je lichaam. Zo ontstaat er meer ruimte in jezelf en krijg je grip op je angst en hiermee samenhangende denkbeelden.

Contact

Voor vragen over de mogelijkheden kun je mailen of bellen naar
Hanneke van der Aalst
06-13453055

info@praktijkbodymind.nl

Vergoedingen

Er is geen vergoeding mogelijk in de basisverzekering. De kosten kunnen gedeclareerd worden bij de zorgverzekeraar bij een aanvullende verzekering. Een gedeelte van het bedrag wordt vergoed mits je aanvullend bent verzekerd.

Meer over tarieven en vergoedingen
© 2024 All rights reserved. | Optimalisatie door Portugalore
Fotografie: Yvonne Witte
×