Praktijk BODYMIND

Voor Psychologische hulp bij
Traumaverwerking, Burn-out, Stress gerelateerde klachten

Mijn werkwijze

Ik wil graag beginnen met een quote van C.G. jung. “Wie naar buiten kijkt droomt, wie naar binnen kijkt ontwaakt”

Jouw hulpvraag

Niemand wil ongelukkig zijn, en toch kunnen we het gevoel hebben. Vooral als we ons bedroefd, somber, onrustig, prikkelbaar of eenzaam voelen. Vanuit het idee dat we gelukkig horen te zijn, bestaat het risico dat we deze gevoelens onbewust versterken, of manieren vinden om ze te verdoven, of ervan weg te gaan. Met als gevolg dat we verder af komen staan van onszelf, en uit verbinding raken, en meer klachten ontwikkelen.

Ik verzorg een brede aanpak en betrek de diepere lagen erbij. Dit gaat over echt kunnen zijn, je potentieel naar buiten kunnen brengen, en loskomen van datgene wat vastzit. Ik werk op basis van jouw hulpvraag.

Startpunt

Nadat je je hebt aangemeld, maken we een afspraak voor een kennismakings-intakegesprek. Dit is bedoeld om inzichtelijk te krijgen wat je aandacht vraagt en of je bij mij op je plek bent. We inventariseren samen je vraag, je doelstelling en je verwachtingen. Je vraag staat centraal, en bepaalt de koers van het therapietraject.

Het vervolgtraject

Als we besluiten om verder te gaan, vraag ik je om de behandelingsovereenkomst te downloaden en te in te vullen met een aantal vragen over eventuele klachten of symptomen, je focusvraag en je doel (waaraan meet je af of het traject behulpzaam is geweest), je werk, je woonsituatie, je verleden (korte biografie met belangrijkste gebeurtenissen), je sociale netwerk en je hulpbronnen (wat helpt je?). Deze informatie biedt een heldere focus waarmee je aan de slag kunt. De aard, duur en frequentie van de sessies hangt hiermee samen.


En dan?

Dan start het traject. Dit is per persoon anders. Soms helpt het al wanneer iemand naar je luistert, en vragen stelt die behulpzaam zijn. Of wanneer je met behulp van effectieve technieken psychische blokkades op kunt heffen en pijnlijke momenten kunt verwerken. Of wanneer je door beweging in contact komt met je lichaam, en er ruimte ontstaat voor wat er is en oud zeer verwerkt kan worden. Ook opstellingen en andere invalshoeken kunnen behulpzaam zijn om meer inzicht te krijgen in de situatie waarin je je bevindt, of in de patronen die je leven bepalen.
We kijken naar wat klopt en wat niet, en naar wat echt voelt. Naar obstakels en opgebouwde patronen die in je leven in de weg zitten, en de functie ervan. In dit proces van zelfonderzoek ontstaat er ruimte voor nieuwe ervaringen en vindt verandering plaats.

Methodes

Ik werk integratief, wat betekent dat ik verschillende therapievormen combineer, afhankelijk van het soort problemen en de hulpvraag. Wanneer iemand vooral last heeft van trauma, werk ik met ontwikkelde methoden voor trauma. Wanneer de nadruk ligt op vastgeroeste overtuigingen en patronen werk ik met lichaamsgerichte psychotherapie en op mindfulness (waaronder ACT) gebaseerde werkwijzen. Vaak werk ik kortdurend, coachend, oplossingsgericht met behulp van psychosociale therapie.

Regelmaat in afspraken

Om daadwerkelijk stappen te zetten, is regelmaat van sessies van minimaal 1 keer per 2 weken belangrijk, ongeacht of het een kort of lang traject betreft.

Wanneer eindigt het traject?

Op deze vraag is maar een antwoord mogelijk: wanneer jij dit wilt en nodig acht.  Ervaring leert dat het stopt als de vraag is beantwoord. Dat kan al na vijf keer zijn of soms zelfs korter of na een jaar of langer. Soms komen cliënten weer terug of stappen in een vervolgtraject.

Contact

Voor vragen over de mogelijkheden kun je mailen of bellen naar
Hanneke van der Aalst
06-13453055

info@praktijkbodymind.nl

Vergoedingen

Er is geen vergoeding mogelijk in de basisverzekering. De kosten kunnen gedeclareerd worden bij de zorgverzekeraar bij een aanvullende verzekering. Een gedeelte van het bedrag wordt vergoed mits je aanvullend bent verzekerd.

Meer over tarieven en vergoedingen
© 2024 All rights reserved. | Optimalisatie door Portugalore
Fotografie: Yvonne Witte
×