Praktijk BODYMIND

Voor Psychologische hulp bij
Traumaverwerking, Burn-out, Stress gerelateerde klachten

Therapie

De reden om in therapie te gaan is vaak een gevoel van niet lekker in je vel zitten of een gevoel van ontevredenheid. Veel mensen zien zich geconfronteerd met negatieve gevolgen van een ontregeld stresssysteem, trauma, overbelasting of een zwaar verlies. Vaak ontstaan er klachten, of er zijn problemen en vragen: over zingeving, je relatie, je werk of je identiteit.

Onderliggende patronen

Therapie bij stress en onverklaarbare klachten. Stress en klachten ontstaan wanneer je opgaat in dagelijkse bezigheden en meer gericht bent op wat anderen van je verwachten dan wat je zelf wilt of voelt. Waarbij ook onderliggende patronen niet worden aangepakt. Of zo druk zijn met je werk dat je niet meer in de gaten hebt hoe het echt met je gaat. Zonder het te realiseren verwaarloos je jezelf. Hierdoor raak je op termijn vervreemd van jezelf met veel narigheid tot gevolg.

Maatwerk voor jou

Therapie is wat mij betreft maatwerk. Geen therapie is hetzelfde en het is daarom steeds weer een uitdaging om de kern te pakken te krijgen achter de vraag, klacht of het probleem, en samen het therapieproces aan te gaan.

Mijn uitgangspunt is dat antwoorden op jouw vragen in jezelf zijn te vinden. In de sessies zijn jouw vragen sturend voor jouw leerproces. Het is mijn taak voor jou de mogelijkheden te creëren om  inzicht in jezelf te krijgen. Ik laat je “naar binnen kijken”  zodat je vanuit een stevig fundament weer tevreden kunt zijn met je leven waarin je kunt doen wat echt belangrijk is.

Thema’s van therapie

Voorbeelden van persoonlijke thema’s zijn: onverbondenheid, ontevredenheid, minderwaardigheid, overmatige alertheid, emotionele geremdheid, negativiteit, instabiliteit, afhankelijkheid, zelftwijfel, onzekerheid, schuld, overdreven perfectionisme. Of gerichtheid op de ander, verlating, niet goed (meer) weten wie je bent, wantrouwen, bestraffing, goedkeuring of erkenning zoeken.

Voor wie?

De cliënten in mijn praktijk komen vaak met een probleem, dat niet goed opgelost kan worden. Zij zoeken een geschikte therapie. Innerlijke conflicten of blokkades bemoeilijken dit. Vooral als patronen in de weg staan, of er hinder is van ingrijpende gebeurtenissen, emotionele verwaarlozing of traumatische ervaringen. Stress en emoties kunnen het extra ingewikkeld maken.

Mijn specialisme

Ik haal plezier uit het feit dat ik een tijdje mee mag lopen en iets kan aanreiken waarmee jij verder komt. Ik werk vanuit een holistisch perspectief met de verbinding tussen lichaam, gedachten, emoties en bewustzijn. Jouw vraag is steeds sturend in het proces. Dat kan betekenen dat we kiezen voor een bepaalde invalshoek: psychosociale therapie (praktisch, coachend en kortdurend, minder diep op patronen), lichaamsgerichte psychotherapie (gericht op patronen, innerlijke conflicten, opheffen van vervlakking van je gevoelservaringen, nieuwe manieren van in je lichaam zijn in contact met je gezonde kern: je praat wel, maar minder “over” zoals in een reguliere behandeling in de GGZ), traumatherapie (gericht op shocktrauma zoals een nare ervaring met heftige schrik en herbeleving, en op ontwikkelings-of jeugdtrauma met als specialisme narcistisch misbruik en emotionele verwaarlozing),  en ACT therapie (gedragstherapie om denkpatronen te doorbreken en tot acceptatie te komen). Ik heb hier veel ervaring in als therapeut en in mijn werk als psychologisch begeleider in de huisartsenpraktijk.
Al naar gelang de invalshoek, wordt er meer of minder gekozen voor “het lichaam”  als een aspect van therapie.

Staat je vraag, klacht of probleem er niet bij? Aarzel niet om contact op te nemen. Veel symptomen of vragen zijn terug te voeren op dieper liggende patronen en innerlijke conflicten.

Contact

Voor vragen over de mogelijkheden kun je mailen of bellen naar
Hanneke van der Aalst
06-13453055

info@praktijkbodymind.nl

Vergoedingen

Er is geen vergoeding mogelijk in de basisverzekering. De kosten kunnen gedeclareerd worden bij de zorgverzekeraar bij een aanvullende verzekering. Een gedeelte van het bedrag wordt vergoed mits je aanvullend bent verzekerd.

Meer over tarieven en vergoedingen
© 2024 All rights reserved. | Optimalisatie door Portugalore
Fotografie: Yvonne Witte
×