Praktijk BODYMIND

Voor Psychologische hulp bij
Traumaverwerking, Burn-out, Stress gerelateerde klachten

Online sessies

Voor een on-line sessie geldt in principe geen wachtlijst. Ook niet voor een traject. Je kunt vrijwel direct starten met therapie, maar ook met een eenmalige coachingsessie of advies, of met een 8 weekse individuele mindfulnesstraining, waar je ook bent op de wereld. Zo is de hulp die je zoekt voorhanden, en tegelijkertijd kun je effectief met je tijd omgaan. Uitgangspunt is een persoonlijke benadering.

Online sessie therapie

Een online sessie therapie start met een intakegesprek. Een telefonische kennismaking van 15 minuten is vooraf gratis mogelijk zodat je weet wat je kunt verwachten. Tijdens het intakegesprek is er alle tijd en ruimte om je verhaal te doen, en te bespreken wat je uit het online sessies therapie traject wilt halen. Dit traject wijkt niet af van een ‘gewoon’ therapeutisch traject. Hoewel het een therapie op afstand is, is de therapie allesbehalve afstandelijk. Vanwege een persoonlijke benadering via een speciaal ontworpen veilig beeldbelprogramma is online sessie therapie, beslist effectief te noemen en het proberen waard.

Voor welke klachten online therapie sessies?

Net als bij een face to face traject, bespreken we eerst de focus van de hulpvraag. Afhankelijk hiervan, werken we met een integratieve methode van diverse therapievormen. Online therapie is veruit geschikt bij:

Online sessie therapie
Welk resultaat mag je verwachten?

Ik los geen problemen voor je op, maar help gevoelens en emoties te (h)erkennen, te verwerken, er anders mee om te gaan, en inzicht te krijgen in je patronen, gewoontes en emoties. Dit geeft vaak wat meer lucht. Het doel is dat je problemen verminderen, dat de zwaarte ervan afgaat, en de last overgaat.

Online sessie therapie combineren?

Als je kiest voor online-sessie therapie, kun je ook afwisselend afspreken op locatie. Dit kan individueel in mijn praktijk in Amsterdam. De online sessies kosten € 90,-.  Ook is het mogelijk om dit te combineren met een telefonisch contactmoment tussendoor of email contacten. Een belangrijk aspect hierin is dat we beiden onze grenzen bewaken.  Duidelijke afspraken helpen hierbij. Ik werk volgens de richtlijnen van de beroepsvereniging van het NVPA.

Eenmalig advies

Waar therapie meestal gaat over een traject waarbij de nadruk ligt op het verminderen van de problematiek, is er bij veel mensen ook behoefte aan een eenmalig advies of een coachingstraject. Ook aan deze behoefte voldoen online sessies. Je kunt hierbij denken aan urgente vragen die betrekking hebben op de situatie waarin je zit, en die veel stress en emoties oproept. (Voor een eenmalig advies, is een betaling vooraf vereist).

Online sessie therapie amsterdam

Wat is een effectief coachingstraject?

Om te profiteren van coaching is een afgebakende vraag met een duidelijke focus erg effectief. Je kunt hierbij denken aan:

  • Wat zit mij in de weg om met mijn ex om te gaan?
  • Ik wil meer inzicht in mijn overlevingspatronen
  • De late gevolgen van narcistische mishandeling
  • Begeleiding na de diagnose borstkanker
  • Of begeleiding bij de verwerking van diagnose
  • Versterken van autonomie en zelfvertrouwen
  • Hoe creëer ik meer rust in mijn hoofd
  • En minder spanning en stress
  • Ondersteuning bij nijpende stressvolle situaties
Online mindfulnesstraining

Heb je de neiging tot piekeren, en verlang je naar meer rust? Grote kans dat iemand je al eens heeft geadviseerd om een mindfulnesstraining te volgen. De drempel om eraan te beginnen is vaak groot. Individuele mindfulness sessies in de vorm van een 8 weekse training zijn laagdrempelig. Het voordeel hiervan is dat je zelf kunt bepalen hoe lang je erover wilt doen. Bij mindfulness ligt de nadruk op het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden die ten goede komen aan meer rust en ontspanning. Elke les gaan we dieper in op de theorie die staat beschreven in het boek, en we doen enkele korte oefeningen die passen bij de les. Elke oefening krijg je via de app opgestuurd zodat je thuis verder kunt oefenen. De sessies duren ruim een uur.

Mindfulness Online sessie therapie

 

Contact

Voor vragen over de mogelijkheden kun je mailen of bellen naar
Hanneke van der Aalst
06-13453055

info@praktijkbodymind.nl

Vergoedingen

Er is geen vergoeding mogelijk in de basisverzekering. De kosten kunnen gedeclareerd worden bij de zorgverzekeraar bij een aanvullende verzekering. Een gedeelte van het bedrag wordt vergoed mits je aanvullend bent verzekerd.

Meer over tarieven en vergoedingen
© 2024 All rights reserved. | Optimalisatie door Portugalore
Fotografie: Yvonne Witte
×