Praktijk BODYMIND

Voor Psychologische hulp bij
Traumaverwerking, Burn-out, Stress gerelateerde klachten

Onzichtbare en narcistische mishandeling

Narcistisch misbruik is een vorm van ernstige onzichtbare mishandeling door een ouder, of beide ouders. Het laat diepe traumasporen achter. De stress, faalangst, bewijsdrang, en basale gevoelens van onzekerheid en minderwaardigheid zijn vaak sporen van complex trauma voortkomend uit een structurele onveilige situatie. Het ontbrak niet alleen aan een liefdevolle basis om jezelf te mogen zijn maar er was ook sprake van psychische mishandeling en emotionele manipulatie bedoelt om je bij tijd en wijle mentaal te breken en op je knieën te krijgen.

Onzichtbare en narcistische mishandeling

Onzichtbare en narcistische mishandeling door een ouder, of beide ouders laat diepe wonden achter omdat het bijna altijd gepaard gaat met emotionele verlating. Er is een schrijnend gebrek aan ouderlijke warmte en liefde. Opgroeien in een dergelijk nest gaat samen met veel stress, angst en onveiligheid wat niet zelden leidt tot een complexe posttraumatische stressstoornis. Vooral als daar emotionele en fysieke  mishandeling bij komt kijken.  Er zijn ouders die hun kind zoveel pijn weten te bezorgen, dat het op volwassen leeftijd kampt met

 

De stress, faalangst, bewijsdrang, en basale gevoelens van onzekerheid en minderwaardigheid zijn vaak sporen van complex trauma voortkomend uit een structurele onveilige situatie. Het ontbrak niet alleen aan een liefdevolle basis om jezelf te mogen zijn maar er was ook sprake van psychische mishandeling en emotionele manipulatie bedoelt om je bij tijd en wijle mentaal te breken en op je knieën te krijgen.

Contact

Voor vragen over de mogelijkheden kun je mailen of bellen naar
Hanneke van der Aalst
06-13453055

info@praktijkbodymind.nl

Vergoedingen

Er is geen vergoeding mogelijk in de basisverzekering. De kosten kunnen gedeclareerd worden bij de zorgverzekeraar bij een aanvullende verzekering. Een gedeelte van het bedrag wordt vergoed mits je aanvullend bent verzekerd.

Meer over tarieven en vergoedingen
© 2024 All rights reserved. | Optimalisatie door Portugalore
Fotografie: Yvonne Witte
×