Praktijk BODYMIND

Voor Psychologische hulp bij
Traumaverwerking, Burn-out, Stress gerelateerde klachten

ACT TRAINING

Datum:
ACT TRAINING

Op dit moment zijn er geen ACT trainingen gepland.

ACT  betreft een vervolg op mindfulness. Mocht je niet eerder hebben deelgenomen aan een mindfulnesstraining dan is in overleg mogelijk om eventueel toch de ACT training te volgen.

ACT en denken


De ACT training gaat in op het denken en ons gedrag. Als vanzelf steken we veel tijd in ons oplossend vermogen als we met problemen worden geconfronteerd. Dit werkt uitstekend in de buitenwereld. Maar zodra het onze binnenwereld betreft hebben we meer aan andere vaardigheden om toch geluk en vrijheid te kunnen ervaren. Vrijheid ervaar je als je stappen durft te zetten richting een leven dat voor jou waardevol is. De weg er naar toe is bereidheid en acceptatie.

Veel van onze tijd gaat zitten in onze gedachten. De training helpt je meer inzicht te krijgen in hoe je hoofd je soms ook voor de gek kan houden, je verdiept de begrippen acceptatie en bereidheid, en wat echt belangrijk voor je is. Je gaat op zoek naar controle mechanismen en naar je waarden. En naar het belang om hiernaar te handelen.

Blokkades oplossen


Ook is er aandacht voor de blokkades om in actie te komen. Je leert om belemmerende overtuigingen en emoties om te zetten in actie door er flexibel mee om te gaan. Een diversiteit aan oefeningen helpt je hierbij.

Verdieping 


Deze training is geschikt is voor iedereen die eerder kennis heeft gemaakt met mindfulness. Ik werk met een kleine groep waarmee ik een veilige sfeer creëer. Er is veel ruimte om ervaringen uit te wisselen. Tegelijkertijd waak ik ervoor dat het een context blijft van training en niet van therapie.

Oefenen


ACT training impliceert veel oefeningen, en het aanleren van vaardigheden. Het betreft die vaardigheden waarmee je leert de macht van de gedachten te ontkrachten. Defusie is een van de pijlers van ACT en beoogt het loskomen van je gedachten zodat je je er niet langer mee hoeft te vereenzelvigen. Je werkt de thema’s door waardoor je een flexibele relatie met jezelf kunt creëren en onbevangen in het leven kunt staan. Lees hier meer over de training.

Nieuwsgierig? Neem dan contact op voor een kennismakingsgesprek. Dit is gratis. Ik leg je graag hoe het in zijn werk gaat

Locatie: Praktijk Body Mind, Majanggracht 1, 1019 PW Amsterdam.
Kosten € 475,- inclusief syllabus, en boek.
© 2024 All rights reserved. | Optimalisatie door Portugalore
Fotografie: Yvonne Witte
×