Praktijk BODYMIND

Voor Psychologische hulp bij
Traumaverwerking, Burn-out, Stress gerelateerde klachten

Hotstonemassage

Een hotstone massage is een al eeuwenoude massage die steeds meer bekendheid krijgt, en belangstelling. Het heeft veel weg van een massageritueel, waarbij er gebruik wordt gemaakt van een klassieke massage van het lichaam met het gebruik van speciale warme stenen. Deze stenen worden op het lichaam neergelegd voor een diepere werking

Waarom een hotstonemassage?
Een hotstonemassage werkt door de combinatie van warmte en beweging. Tijdens het strijken met de stenen over de huid, trekt de warmte uit de stenen in de huid. Hierdoor wordt de effectiviteit van een massage groter. Een hotstonemassage zorgt ervoor dat afvalstoffen afgevoerd kunnen worden en zorgt ervoor dat het lichaam meer in balans kan worden gebracht. Het werkt goed bij spierspanningen en spierpijn. Door de ontspannende werking werkt het ook goed bij stress. Zeker vanuit het idee dat ‘lichaam en geest’ een zijn. Ik combineer deze massagetechniek met een ontspanningsmassage voor een zo groot mogelijk effect.

Voor wie?
Het is beter om deze massage niet te ondergaan bij een burn-out, zwangerschap, koorts, spataderen, hartklachten, hoge bloeddruk, kanker, of als het buiten erg warm is.

De behandeling
Bij deze massage maak ik gebruik van warme stenen. Deze basaltstenen hebben een temperatuur van 40 graden warm. Basaltstenen zijn ijzerhoudende vulkanische stenen die warmte goed vasthouden. Ik wissel het strijken met de stenen af met masseren met mijn handen. Steeds worden tijdens de behandeling een aantal stenen weggehaald en wordt dat deel van het lichaam ingewreven met olie. De stenen geven een aangenaam en ontspannen gevoel. De hotstonemassage draagt bij aan het zelfherstellend vermogen van het lichaam en brengt het lichaam meer in balans.

Werkwijze
Elke massage duurt 60 minuten. Hier bovenop komt tijd voor een voor-en nagesprek. Het is belangrijk dat je bij aanmelding duidelijk aangeeft waarvoor je komt. Het maken van een afspraak is altijd noodzakelijk. En voor alle duidelijkheid; geen van mijn massages zijn erotisch of tantrisch.

Een hotstonemassage van 60 minuten kost € 60,- per keer. Een vijfrittenkaart: € 250,-

Een hotstonemassage van 90 minuten is ook mogelijk. Dit is aan te bevelen omdat het samen met een ontspannningsmassage een weldaad is voor lichaam en geest. De kosten zijn per keer € 85,-. Een vijfrittenkaart is niet mogelijk.

Contact

Voor vragen over de mogelijkheden kun je mailen of bellen naar
Hanneke van der Aalst
06-13453055

info@praktijkbodymind.nl

Vergoedingen

Er is geen vergoeding mogelijk in de basisverzekering. De kosten kunnen gedeclareerd worden bij de zorgverzekeraar bij een aanvullende verzekering. Een gedeelte van het bedrag wordt vergoed mits je aanvullend bent verzekerd.

Meer over tarieven en vergoedingen
© 2024 All rights reserved. | Optimalisatie door Portugalore
Fotografie: Yvonne Witte
×