Praktijk BODYMIND

Voor Psychologische hulp bij
Traumaverwerking, Burn-out, Stress gerelateerde klachten

Individuele retraite Portugal

Portugal is een prettig land voor retraites. De omgeving van Arganil, een klein stadje in het district Coimbra, is verrassend vanwege de afwisseling. Daarom is Arganil een prettige plek om jezelf op te laden. Een prettige combinatie van rust als basis om aan jezelf te werken, vertier in het stadje, en de mogelijkheden die de omgeving biedt.

Individuele retraite in Portugal
De meeste mensen denken bij een individuele retraite meteen aan stilte en meditatie en aan een stille omgeving in de “middle of nowhere”. Deze individuele retraite in Portugal is anders. De focus ligt niet op een stille omgeving maar op jouw weg naar binnen om daar de stilte te ontdekken. Het is een individueel programma volledig afgestemd op jouw behoeften, terwijl je in een omgeving verblijft waar van alles is te doen. Met een markt op donderdag, de mogelijkheid om op een terrasje te zitten, of het maken van wandelingen.

Bezinning en rust

Bezinning en rust staat voorop in het programma dat we samen ontwikkelen. Afhankelijk van de achtergrond van je stressklachten en je wensen, bepalen we de inhoud van de driedaagse of vijfdaagse retraite. Omdat dit voor iedereen verschillend is, beginnen we in Nederland al  met een intakegesprek.

Situaties die veel van je kunnen vragen  zijn: werk of een relatie die veel van jezelf heeft gekost. Maar ook een periode van tegenslag zoals een verlies of de confrontatie met een ernstige ziekte, of last van de gevolgen van nare gebeurtenissen in je jeugd kunnen aardig wat stress teweeg hebben gebracht. Mijn expertise is om jou te helpen om hierin vooruit te komen.

Drie soorten programma’s
  • Drie of vijf dagen exclusieve persoonlijke aandacht om de gevolgen van trauma te verwerken. De kracht van intensief werken is dat je zonder verstoringen in een veilige setting leert vertrouwen op je innerlijk kompas. De retraite is gericht op heling van diep onbewuste patronen. Ik sta 24 uur tot je beschikking.
  • Een vijfdaags programma* om weer op te laden na een periode van tegenslag of een burn-out. Dit is een combinatie van therapie en retraite. Voor dit programma is het mogelijk om alleen een ochtendgedeelte in te plannen voor vijf dagen, uitgaande van 4 uur per dag.
  • Een drie of vijf daags ochtendprogramma* afgestemd op  jouw wensen, behoeften en mogelijkheden.  Je kunt denken aan meditatie, mindfulness, compassie massage waarbij er in de middag en avond geen programma is. De nadruk kan liggen op een bepaald thema wat je wilt verdiepen.

* Deze programma’s bieden ruimte om een partner, vriend, vriendin mee te nemen, terwijl jij je programma volgt.

Quinta da Rosa, setting van rust

Quinta da Rosa, is een oude wijnboerderij aan de rand van het stadje Arganil. Het huis ligt landelijk met veel mogelijkheden om te relaxen in de tuin. Er valt volop te genieten van de vele soorten vogels, van de kabbelende beek achter in de tuin, en de diverse zitjes  en hangmatten.  Als enige gast beschik je over een mooie, grote, sfeervolle bovenwoning met eigen ingang, patio en balkon. Daarnaast heb je een eigen keuken, toilet en douche. Ook is het mogelijk om gebruik te maken van de terrasruimte op de onderstaande verdieping. Een grote ruimte met open deuren naar een groot terras, waarvan je vrij gebruik kunt maken. Deze deel je met mij. Als mijn man er is, en je houdt van vogels, dan kan hij, als je daar interesse voor hebt, er alles over vertellen.

Voor wie?

Een drie- of vijfdaagse bezinning is niet voor iedereen mogelijk. Het is belangrijk dat je kunt reflecteren over jezelf en op wat je is overkomen. Als er sprake is van een psychiatrisch ziektebeeld, of persoonlijkheidsproblematiek, is een individuele retraite geen goed idee. Ben je op zoek naar een symptoomgerichte of steunende behandeling, dan sluit deze retraite ook niet aan. Wil je in alle rust, samen met mij, je binnenwereld verkennen, en meer balans en verbinding willen ervaren in je leven, dan ben je van harte welkom.

Mijn ondersteuning tijdens je retraite

Om jouw retraite als moment van bezinning tot een onvergetelijke ervaring te maken is een goede voorbereiding belangrijk. Deze begint met een intakegesprek. Hierin onderzoeken we samen wat jouw intentie is voor deze retraite. Eventueel spreken we nog één of meer persoonlijke sessies af voordat de retraite begint (tegen mijn geldende tarief).

Bedding voor bezinning
Om tot bezinning te komen heb je een goede bedding nodig. Iemand die er voor je is, in je proces naar de diepere lagen van jezelf. Bezinning leidt vaak tot stilte in jezelf. Als het stil word in jezelf, kom je dichter bij jezelf. Je vertraagt en staat stil bij dat wat er is. Er ontstaat dan ruimte voor wat jou echt raakt zoals bijvoorbeeld verdriet, boosheid of er is angst. Het heeft meestal te maken met vroegere herinneringen of actuele frustraties in je leven. Je lichaam slaat dit allemaal op. Vandaar dat ik een lichaamsgericht insteek hanteer waarin zelfonderzoek centraal staat.
Praktisch gezien kun je kiezen voor logies, logies en ontbijt, halfpension of volpension waarbij rekening gehouden wordt met je dieetwensen. Na de retraite kan ik je per telefoon, skype of email ondersteunen bij de integratie van wat er tijdens of na de retraite is losgekomen.

De periode dat je bij mij verblijft ben ik betrokken op jou.  Mijn jarenlange ervaring als lichaamsgericht psychotherapeut zorgen ervoor dat ik vanuit respect en zonder oordeel mensen begeleid.

Drie of vijf dagen retraite

De inhoud van de retraite is niet in beton gegoten. Het tegenovergestelde is eerder het geval. Wel staat vanaf het begin de keuze vast: drie of vijf dagen, en de intensiteit van de retraite. We bepalen dit vooraf. Je kunt kiezen uit:

 • Een all-inn verblijf van minimaal drie dagen of vijf dagen.
 • Alleen of met je partner, vriend, vriendin.
 • Een dag en avond programma, of alleen een ochtendprogramma
 • Er is veel mogelijk en niets moet.
 • Je verblijf is afgestemd op jouw behoeften en wensen.
 • Je kunt mee-eten, maar dat hoef je niet.
 • Ik ben je klankbord. Ik sta tot jouw beschikking.
 • Mogelijkheden tot wandelen, meditatie en rusten.
 • Aanvullend: tips voor uitstapjes en stedentrips.
Voorbeeld van een programma

Contact

Voor vragen over de mogelijkheden kun je mailen of bellen naar
Hanneke van der Aalst
06-13453055

info@praktijkbodymind.nl

Vergoedingen

Er is geen vergoeding mogelijk in de basisverzekering. De kosten kunnen gedeclareerd worden bij de zorgverzekeraar bij een aanvullende verzekering. Een gedeelte van het bedrag wordt vergoed mits je aanvullend bent verzekerd.

Meer over tarieven en vergoedingen
© 2024 All rights reserved. | Optimalisatie door Portugalore
Fotografie: Yvonne Witte
×