Praktijk BODYMIND

Voor Psychologische hulp bij
Traumaverwerking, Burn-out, Stress gerelateerde klachten

Portugal

Even weg uit de waan van alle dag met zijn dagelijkse beslommeringen. Of het nu gaat om een vakantie of om een locatie waar je therapie/ coaching met een vakantie kunt combineren: het is mogelijk in Arganil. Je leest meer over de mogelijkheden op locatie in Midden Portugal waar relatief gezien nog weinig toerisme is, en er tegelijkertijd aantrekkelijke mogelijkheden zijn.

Therapie en coaching in Portugal

Therapie of coaching het kan allebei in Arganil, een klein stadje in Midden Portugal. Aantrekkelijk vanwege de ligging en omdat het goed is te combineren met een vakantie. Bij een retraite stellen we ons meestal een haven van rust voor, op een afgelegen plek, in een groep van gelijkgestemden. In een omgeving met veel natuur en ontspannings- mogelijkheden. “Opladen in Portugal” is niet zozeer een retraite, waarbij jezelf terugtrekt uit de drukte van het dagelijks leven maar een individueel “oplaad programma”. Er zijn twee mogelijkheden:

Programma op Maat

Een programma op maat, bestaande uit sessies gericht op zelfonderzoek en meditatie.  In een ontspannen, Portugese setting neem je een adempauze, leg je de focus weer op jezelf en laad je weer op. Je bepaalt zelf hoeveel en hoevaak je een sessie zou willen plannen in een tijdsbestek van drie of vijf dagen. Je verblijft in een BenB twee kilometer verderop, in een dorpje. De BenB beschikt over een hottub, een zeer goed ontbijt, en prettige kamers, en een prettige tuin met veel relaxmogelijkheden. De omgeving is ook aantrekkelijk: bos, rivierstrandjes, terrasjes dichtbij, en wat verderop vind je natuurpark “De Estrella”, Piodao, een leistenendorp, en Coimbra. De sessies vinden plaats in “Quinta da Rosa”, waar een therapiekamer is ingericht. Mocht je behoefte hebben aan een combinatie met een massage, dan zijn daar in het stadje Arganil mogelijkheden voor.

Huur van een woning in Arganil

De huur van een gelijkvloerse bovenwoning voorzien van een woonkeuken, woonkamer, drie slaapkamers, douche en toilet, balkon en een ruime patio. De woning maakt deel uit van Quinta da Rosa, en is geschikt voor een gezin met een of twee kinderen, een alleenstaande ouder met een, twee, of drie kinderen, of een stel. Het is ook alleen te boeken. Het is niet mogelijk om sessies in te plannen, als er voor deze optie wordt gekozen. De minimale periode om te boeken is twee nachten (€ 95,- per nacht). (€80,- per nacht voor een alleenstaande). Quinta da Rosa ligt landelijk in een dal, met een prachtig uitzicht aan de rand van een klein stadje, met veel mogelijkheden om te relaxen in de tuin en de directe omgeving.

 

 

  1. programma biedt eenvoud en  persoonlijke begeleiding.  en is een combinatie met vakantie. Het is geen luxe verblijf in de stilte, maar een authentiek verblijf aan de rand van een klein stadje. aan jezelf terugtrekken om de focus te verleggen op jezelf?
  2. Mogelijkheden voor retraite in Portugal

Het aanbod is primair gericht op een intensive van enkele dagen op individuele basis.  Er zijn verschillende mogelijkheden:
*drie of vijfdaagse trauma-intensive (hele dagen)
*drie of vijfdaagse zelfonderzoek (halve dagen)
*vijfdaags programma na een intensieve periode of burn-out (hele dagen).
*zesdaags wandelcoach traject, aan de hand van zes modules

Daarnaast vindt er een keer per jaar een groepsretraite voor vrouwen plaats in een kleine groep van 6-8 vrouwen van diverser leeftijde

Overnachting tijdens de retraite

Deze vindt plaats op dezelfde locatie in Quinta da Rosa. Als enige gast beschik je over een mooie, grote, sfeervolle bovenwoning met eigen ingang en balkon. Daarnaast heb je een eigen keuken, toilet en douche. Ook is het mogelijk om gebruik te maken van de terrasruimte op de onderstaande verdieping. Een grote ruimte met open deuren naar een groot terras, waarvan je vrij gebruik kunt maken.

 

Wil je liever op een andere locatie verblijven, kijk voor verblijf elders naar  Bed and Breakfast Casa Traca , een hele mooie B&B met hottub in een dorpje (Valbona) op slechts 2 km afstand van Arganil.opladen in Portugal praktijk bodymind

 

 

Quinta da Rosa, een oude wijnboerderij uit 1956, bevindt zich in een niet toeristische streek met veel natuurschoon waar je heerlijk kunt wandelen. Vanwege de grote tuin en boomgaard met vele soorten vogels, het stadje met zijn terrasjes, en de rivierstrandjes in de buurt, is het een paradijselijke plek om tot rust te komen.

 

Quinta da Rosa

Het idee “Opladen in Portugal”

Toen we in 2017 een huis zagen voor onze vakanties hadden we een wensenlijstje. Het liefst aan de rand van een streekgemeente. In Portugal zijn dit meestal kleine stadjes die even groot of kleiner  zijn dan een dorp in Nederland. In Arganil met een inwonersaantal van ongeveer 4000 inwoners vonden we een huis. Het huis had twee nadelen: veel te groot en teveel tuin. Toen is het idee geboren om mijn werk uit te breiden naar Portugal. Het huis is gerenoveerd voor een prima verblijf voor mensen die van rust houden en die tegelijkertijd er tegen kunnen als er geluid is van de agrarische sector, vogels en beperkt langsrijdend verkeer overdag. Of van bosuilen, vosjes, hondengeblaf, een vogelconcert en haan gekraai in de nacht of vroege ochtend. Het huis heeft een bovenverdieping van 120 m die gwordt verhuurd. Het appartement staat in verbinding met de rest van de boerderij. Er is geen zwembad en geen tv. De sfeer van rust in combinatie met dorpse reuring is de basis voor je verblijf.

Overige aanbod

Naast het individueel aanbod voor een intensive, vindt er een keer per jaar een workshop van 6 dagen plaats gericht op het oplossen van stress en het ervaren van innerlijke rust. In een groep van 6 vrouwen werk je aan een van de essentiële thema’s begeleid door twee ervaren vrouwelijke therapeuten.

Het derde arrangement duurt 5 dagen en bestaat uit meditatie, mindfulness, lichaamsgerichte oefeningen en wandelingen in een groep van maximaal 4 deelnemers.

Heb je interesse? Neem dan vrijblijvend contact op voor informatie voor de mogelijkheden of voor een kennismakingsgesprek. Het opladen in Portugal programma is op dit moment slechts enkele weken per jaar te boeken.

 

 

opladen in Portugal praktijk bodymind

 

Contact

Voor vragen over de mogelijkheden kun je mailen of bellen naar
Hanneke van der Aalst
06-13453055

info@praktijkbodymind.nl

Vergoedingen

Er is geen vergoeding mogelijk in de basisverzekering. De kosten kunnen gedeclareerd worden bij de zorgverzekeraar bij een aanvullende verzekering. Een gedeelte van het bedrag wordt vergoed mits je aanvullend bent verzekerd.

Meer over tarieven en vergoedingen
© 2024 All rights reserved. | Optimalisatie door Portugalore
Fotografie: Yvonne Witte
×