Praktijk BODYMIND

Voor Psychologische hulp bij
Traumaverwerking, Burn-out, Stress gerelateerde klachten

Mediteren op zondag

Datum:
Mediteren op zondag

Ademmeditatie Quantum Light Breath (Jeru Kabal)

Deze "meditatie op zondag" begint met lichaamsoefeningen. Hierna vervolgd met de "Quantum Light Breath" de ademmediatie van Jeru Kabal. In deze ademmediatie neemt Jeru Kabbal (op CD), in zijn geleide meditatie, je mee in jouw proces om je negatieve overtuigingen, gedachten of gevoelens, los te laten, en het hier en nu te ervaren.

Na de meditatie bespreken we de oefening na, onder het genot van een kopje thee, en sluiten we af met een korte meditatie-oefening.

De Quantum Light Breath


Jeru Kabbal, die het meest bekend is van de Quantum Light Breath, gebruikt in zijn geleide ademmeditaties inspirerende muziek, die emotioneel zuiverend werkt. De meditaties zijn gebaseerd op de principes van Vipassana. Tsuki heeft in Nederland de QLB als belangrijkste pijler van haar aanbod, en verkopen ook de CD's.

De ademhaling gebeurt op een ontspannen, diepe en krachtige manier en op basis van jouw eigen intentie. Tijdens deze meditatie kunnen allerlei emoties op verschillende manieren naar buiten komen. Hierdoor kan de levensenergie weer vrij gaan stromen. Je ervaart jezelf meer.

Emoties


De meditatie is een zeer gerichte ademmeditatie, waarbij je het bewuste denken omzeilt en oude programma’s uit het onderbewustzijn loslaat. Het lichaam gebruikt het overschot aan zuurstof (tijdens de meditatie opgebouwd) om zich te bevrijden van oude onderdrukte emoties. Gedurende het proces wordt de aandacht steeds weer liefdevol teruggebracht naar de ademhaling, die zich niet anders dan in het HIER en NU kan bevinden. De meditatie brengt je meestal in een verruimd bewustzijn en laat je meer energie, rust en helderheid ervaren.

De meditatie is niet voor iedereen geschikt. Neem van te voren contact op met Hanneke als je lichamelijke of psychische problemen hebt. Of als twijfelt of deze meditatie wel bij je past. Meestal is het geen goed idee wanneer in je in onrustig vaarwater terecht bent gekomen, en onbekend met deze meditatie.

 
© 2024 All rights reserved. | Optimalisatie door Portugalore
Fotografie: Yvonne Witte
×