Praktijk BODYMIND

Voor Psychologische hulp bij
Traumaverwerking, Burn-out, Stress gerelateerde klachten

COMPASSIETRAINING

Datum:
COMPASSIETRAINING

Deze gevorderden mindfulnesstraining gaat voorlopig niet van start.

Een compassietraining verdiept je mindfulnessvaardigheden. Het is een vervolgtraining van mindfulness ontwikkeld door Frits Koster en Erik van den Brink. Deze mindfulness vervolgtraining bestaat uit acht bijeenkomsten van elk 2,5 uur.

Wat houdt dit gevorderden programma in?


In acht bijeenkomsten leer je nieuwe vaardigheden die je helpen om op goede voet te blijven met jezelf, ook als het flink tegen zit, je veel stress ervaart, somber bent of als je bang bent. Het is ook leerzame training als je erg kritisch of perfectionistisch bent ingesteld.

Er worden je nieuwe inzichten en ook theorieën aangereikt die nog meer richting geven aan “Mindful leven” vanwege een beter begrip van je patronen. Als ook je innerlijke kritische stem, reactie en gewoonte patronen enerzijds. Als ook van het begrip “compassie” anderzijds. Dit wordt ondersteund met veel oefeningen. Vooral korte praktische oefeningen die makkelijk inpasbaar zijn in het gewone dagelijkse leven en diverse nieuwe meditatie-oefeningen. Het programma is een aanzet om nog vrijer te worden van patronen en innerlijke conflicten en ook meer rust te ervaren in je leven.

De thema’s van de compassietraining:  • Drie emotieregulatiesystemen: ons brein en de waarde van ons zorgsysteem (les 1)

  • Stressreacties en de kracht van zelfcompassie (les 2)

  • Innerlijke patronen (les 3)

  • De compassiemodus (les 4)

  • Zelf en anderen (les 5)

  • Het liefst allemaal gelukkig, gedeelde menselijkheid (les 6)

  • Bewogen door mededogen, compassie in het dagelijks leven (les 7)

  • Meer vermogen met mededogen, je leven helen met compassie (les 8 )


De gevorderden compassietraining vindt dit jaar niet meer plaats. Wegens omstandigheden.

De training vind wekelijks plaats in mijn praktijk: BODYMIND Java-eiland aan de Majanggracht nr 1. Java-eiland.

Ik werk met kleine groepen van 4 tot 6 personen. Dit heeft als voordeel dat er persoonlijke aandacht is voor iedereen. Iedereen kan in principe meedoen. De cursus is een training en geen therapie.  De cursus sluit goed aan bij thematisch verschillende behoeften van mensen. Om profijt van de cursus te hebben is het wel wenselijk om ‘oefentijd’ vrij te maken en om tussentijdse kleine huiswerkopdrachten uit te voeren.

Kosten voor deze training zijn € 375,- voor deze training, inclusief werkboek.

Spreekt het je aan? Meld je dan aan en vraag om een telefonisch kennismakingsgesprek. Ik sta je graag te woord.

Het is ook mogelijk om deze training individueel te volgen. Individueel krijgt de training een therapeutisch karakter waardoor deze 8 sessies gedeeltelijk of geheel voor vergoeding in aanmerking komen bij een aanvullende verzekering mits deze psychosociale therapie heeft opgenomen.

Kijk voor meer informatie ook op mijn compassie pagina. Wil je weten hoe anderen mij hebben ervaren als trainer, dan vind je meer informatie op mindfulness-en-meer.

 
© 2024 All rights reserved. | Optimalisatie door Portugalore
Fotografie: Yvonne Witte
×