Praktijk BODYMIND

Voor Psychologische hulp bij
Traumaverwerking, Burn-out, Stress gerelateerde klachten

Portugal

Even weg uit de waan van alle dag met zijn dagelijkse beslommeringen. Je leefplek even verruilen voor een tijdelijke plek in het Midden van Portugal waar je de tijd neemt om op te laden. Waar je zelf bepaalt wat je wat wilt doen, uit een divers aanbod van mogelijkheden.

Opladen in Portugal

Toe aan een rustige vakantie in Portugal? In een ontspannen, Portugese setting neem je een adempauze en laad je weer op. In een omgeving met veel natuur en ontspannings- mogelijkheden. “Opladen in Portugal” is een rustige vakantie gericht op herstel van energie na een periode van hard werken. Of na een stressvolle periode van een ingrijpende gebeurtenis. Het biedt eenvoud,  persoonlijke begeleiding en vakantie. De “Opladen in Portugal” vakantie kent geen luxe verblijf in de stilte, maar een authentiek verblijf aan de rand van een klein stadje.  Quinta da Rosa, een oude wijnboerderij uit 1956, bevindt zich in een niet toeristische streek met veel natuurschoon waar je heerlijk kunt wandelen. Vanwege de grote tuin en boomgaard met vele soorten vogels, het stadje met zijn terrasjes, en de rivierstrandjes in de buurt, is het een paradijselijke plek om tot rust te komen.

Mogelijkheden voor een rustvakantie

Het aanbod is primair gericht op een vakantie alleen. Voor mensen die toe zijn aan rust en die de tijd willen nemen om weer dichterbij zichzelf te komen door het volgen van een intensive. Het is een 3 of 5 daags programma dat we vooraf in overleg samenstellen.

Het idee “Opladen in Portugal”

Toen we in 2017 een huis zagen voor onze vakanties hadden we een wensenlijstje. Het liefst aan de rand van een streekgemeente. In Portugal zijn dit meestal kleine stadjes die even groot of kleiner  zijn dan een dorp in Nederland. In Arganil met een inwonersaantal van ongeveer 3000 inwoners vonden we een huis. Het huis had twee nadelen: veel te groot en teveel tuin. Toen is het idee geboren om mijn werk uit te breiden naar rustvakanties in Portugal. Het huis is gerenoveerd voor een prima verblijf voor mensen die van rust houden en die tegelijkertijd er tegen kunnen als er geluid is van de agrarische sector, vogels en beperkt langsrijdend verkeer overdag. Of van bosuilen, vosjes, hondengeblaf, een vogelconcert en haan gekraai in de nacht of vroege ochtend. Het huis heeft een bovenverdieping van 120 m die volledig wordt verhuurd. Het appartement staat in verbinding met de rest van de boerderij. Er is geen zwembad en geen tv. De sfeer van rust in combinatie met dorpse reuring is de basis voor je verblijf.

Vanwege de beperkte beschikbaarheid, kijk voor verblijf elders naar  www.casatraca.com , een hele mooie B&B met hot tube in een dorpje (Valbona) op slechts 2 km afstand van Arganil.

 

opladen in Portugal praktijk bodymind

 

Quinta da Rosa

Quinta da Rosa ligt landelijk met veel mogelijkheden om te relaxen in de tuin. Er valt volop te genieten van de vele soorten vogels, van de kabbelende beek achter in de tuin, en de diverse zitjes  en hangmatten.  Als enige gast beschik je over een mooie, grote, sfeervolle bovenwoning met eigen ingang en balkon. Daarnaast heb je een eigen keuken, toilet en douche. Ook is het mogelijk om gebruik te maken van de terrasruimte op de onderstaande verdieping. Een grote ruimte met open deuren naar een groot terras, waarvan je vrij gebruik kunt maken. Deze deel je met mij. Als mijn man er is, en je houdt van vogels, dan kan hij, als je daar interesse voor hebt, er alles over vertellen.

Overige aanbod

Naast het individueel aanbod voor een intensive, vindt er een keer per jaar een workshop van 6 dagen plaats gericht op het oplossen van stress en het ervaren van innerlijke rust. In een groep van 6 vrouwen werk je aan een van de essentiële thema’s begeleid door twee ervaren vrouwelijke therapeuten.

Het derde arrangement duurt 5 dagen en bestaat uit meditatie, mindfulness, lichaamsgerichte oefeningen en wandelingen in een groep van maximaal 4 deelnemers.

Natuurhuisje

Tot slot is er de mogelijkheid om het appartement te huren voor een of  twee personen die willen genieten van de natuurlijke omgeving door wandelingen te maken, uitstapjes in de directe omgeving of lekker niks doen. De kosten bedragen € 85,- per nacht exclusief ontbijt voor 2 personen. Voor twee nachten € 150,-. Het bedrag per week is € 425,-. Ter plaatse is het mogelijk om te besluiten tot een coaching sessie, of een reiki massage. Hiervoor gelden de Nederlandse tarieven. Sessies worden gedeeltelijk vergoed door je zorgverzekeraar bij een aanvullende verzekering conform hun voorwaarden.

Heb je interesse? Neem dan vrijblijvend contact op voor informatie voor de mogelijkheden of voor een kennismakingsgesprek. Het opladen in Portugal programma is op dit moment slechts enkele weken per jaar te boeken.

 

 

opladen in Portugal praktijk bodymind

 

Contact

Voor vragen over de mogelijkheden kun je mailen of bellen naar
Hanneke van der Aalst
06-13453055

info@praktijkbodymind.nl

Vergoedingen

Er is geen vergoeding mogelijk in de basisverzekering. De kosten kunnen gedeclareerd worden bij de zorgverzekeraar bij een aanvullende verzekering. Een gedeelte van het bedrag wordt vergoed mits je aanvullend bent verzekerd.

Meer over tarieven en vergoedingen
© 2022 All rights reserved. | Optimalisatie door Portugalore
Fotografie: Yvonne Witte
×