Praktijk BODYMIND

Voor Psychologische hulp bij
Traumaverwerking, Burn-out, Stress gerelateerde klachten

Opladen in Portugal

Even weg uit de waan van de dag en de tijd te nemen om stil te staan bij wat jou bezighoudt, een pas op de plaats maken, bezinnen op bepaalde thema’s in je leven. Bijvoorbeeld als je een verlangen voelt en dat je in rust wilt onderzoeken hoe je dat vorm kunt geven. Of als je merkt dat er teveel op je schouders rust om wat voor reden dan ook. Of een verlies dat nog niet volledig een plek heeft gekregen.

Opladen in Portugal

In een ontspannen, Portugese setting neem je een adempauze en laad je weer op. In een omgeving met veel natuur en ontspannings- mogelijkheden. Opladen in Portugal is een combinatie van individuele begeleiding en vakantie in centraal Portugal. Stil staan bij je eigen gevoel, en luisteren naar wat jij wilt in het leven. Voelen waar je grenzen liggen. Je eigen patronen onderzoeken, ballast opruimen, en ervaren waar je blij van wordt.

opladen in Portugal praktijk bodymind

Waar is het?

Je verblijft op een mooie locatie aan de rand van Arganil. Het stadje, dat kleiner is dan een gemiddeld Nederlands dorp ligt ongeveer 60 km ten Oosten van Coimbra. Een niet toeristische streek met veel natuurschoon; je kunt er heerlijk wandelen, er zijn kleine stads- of dorpsstrandjes en leuke terrasjes.

Onze quinta heeft vier gastenkamers, een aparte keuken, en een grote therapie-meditatie kamer. Openslaande deuren naar het terras met uitzicht op een grote tuin met appelbomen. Achter de tuin loopt en beek, en er verblijven veel vogels. Een paradijselijke plek, zo dicht in de bewoonde wereld. Geschikt om een programma te volgen, dan wel een kamer te boeken of de hele etage.

Diverse mogelijkheden

  1. Het standaardprogramma van 7 dagen, met 5 dagen therapie, logies en ontbijt, meditaties. € 920,-. Je bent de enige gast.
  2. Logies en ontbijt op basis van een persoon € 35,- p/nacht (gedeelde douche-toilet)
    Logies en ontbijt op basis van twee personen € 45,- p/nacht (gedeelde douche-toilet)
  3. Huur van hele verdieping ( 3 slaapkamers, therapieruimte, keuken, gang, badkamer) € 120,- p/n
    Per week € 360,-
  4. Op Maat programma. Vraag gerust naar de mogelijkheden bij een korter verblijf of verblijf elders, of een kortere begeleiding of vervolgbegeleiding, of als je met een kleine groep een mindfulness-of compassietraining wilt volgen.

opladen in Portugal praktijk bodymind

Heb je interesse? Neem dan vrijblijvend contact op voor informatie voor de mogelijkheden of voor een kennismakingsgesprek. Het opladen in Portugal programma is op dit moment slechts enkele weken per jaar te boeken. wil je zo lang niet wachten, kijk dan voor verblijf elders naar  www.casatraca.com , een hele mooie B&B in een dorpje (Valbona) op 2 km afstand van Arganil.

Voorlopig is het vanwege familieomstandigheden niet mogelijk om dit programma te boeken. Ook voor B&B  zijn er op dit moment geen mogelijkheden. De verwachting is dat het programma in het voorjaar van 2021 wordt hervat.

Een uniek programma

Door vakantie te combineren met therapie. Stil staan. Samen kijken we welke vraag je wilt verdiepen als ingang tot je zelf ontwikkelen. Uitgaande van wat er speelt op dit moment. Patronen herkennen en aanpakken. Beter in je vel komen. Weten wat je nodig hebt om verder te kunnen gaan.

Het standaard programma

Vijf dagen, waarbij je dag begint met een meditatie van 45 minuten. Na het ontbijt ga je met mij aan de slag met je persoonlijke vraagstukken. In de ochtend steevast een therapiesessie van 2 uur. Stap voor stap meer in contact met jezelf. Bewuster van je lichaam, en je verhouding tot anderen, de wereld om je heen. Mijn streven is dat je na een week opgeladen naar huis gaat, met een grotere verbinding met jezelf en je gevoel, en met meer rust, balans en harmonie.

In de middag of avond facultatief een wandeling met begeleiding of een reiki-massage. Ook kun je ervoor kiezen om alle tijd in de middag en avond naar eigen wens in te vullen: uitrusten in een hangmat, lezen, luieren, zelf erop uit door te wandelen, vogels spotten met een ornitoloog, tekenen, schilderen, puzzelen, zwemmen in een lokaal natuurzwembad of met de taxi naar een van de vele leuke dorpsjes.

Het programma kost totaal voor 7 nachten, een kennismakingsgesprek, logies en ontbijt, zes ochtendmeditaties, vijf therapiesessies, een evaluatiegesprek, en een nagesprek na drie weken € 920,- exclusief vervoer. Dit is een richtprijs op basis van 7 nachten op basis van 1 persoon. Bij een aanvullende verzekering is er een vergoeding mogelijk voor acht consultaties. De grootte hiervan hangt van de polis af maar bedraagt gemiddeld € 320,-.

Gedurende de week, ben jij de enige gast aan wie ik mijn aandacht geef. Gericht op jouw vragen en wensen.

Tot rust komen

Verblijf is een eenvoudige kamer met veel privacy en met prachtig uitzicht; toilet en douche op de gang. Wil je liever luxer verblijven, dan kun je zelf een accommodatie boeken in de omgeving en kom je voor de sessies.

Arganil en omgeving is de plek om meer tot jezelf te komen. Een prachtige plek ook voor het programma ‘opladen in Portugal’. Met dit programma of een programma op maat komt je tot meer zelfvertrouwen en verbinding met jezelf en met anderen. Met als gevolg meer energie en lichtheid. Een nieuwe begin waarin jij belangrijk bent, en tevredenheid en gemak kunt ervaren, en opgeladen kunt doen wat bij jou past.

opladen in Portugal praktijk bodymind

Sessies worden gedeeltelijk vergoed door je zorgverzekeraar bij een aanvullende verzekering conform hun voorwaarden.

Contact

Voor vragen over de mogelijkheden kun je mailen of bellen met:
Hanneke van der Aalst
06-13453055

info@praktijkbodymind.nl

Vergoedingen

De vergoeding valt onder de aanvullende verzekering onder psycho-sociale of lichaamsgerichte psychotherapie. Je betaalt geen eigen risico.

Op dit moment is er een wachtlijst tot februari 2022. Er is WEL plek voor online sessies, of een zogeheten "blended care traject”. Aanmelden voor de wachtlijst is schriftelijk mogelijk

Meer over tarieven en vergoedingen
© 2021 All rights reserved. | Optimalisatie door Portugalore
Fotografie: Yvonne Witte
×